vrijdag 20 september 2024

La Vie Calme

Nog een klein jaar en dan ben ik gepensioneerd dus....en  Nantes is niet zo heel ver weg!
Alles wat we nu niet zien en wat misschien toch wel erg de moeite waard is om te bekijken, dat kan dan later nog wel.
We hoeven toch niet elke dag wat te doen!!
Het is voorlopig misschien wel even de laatste dag dat het zulk mooi weer is!!

Het is absurd. We zitten ons bijna schuldig te voelen en excuses te verzinnen omdat we een vakantiedag zomaar hebben zitten en liggen luieren in de tuin van ons appartement. We hebben niets gedaan dan een spelletje, lezen, dutten, schrijven. Ons gekoesterd in de zon. Af en toe de schaduw opgezocht. Crackertje. Wijntje.   
De stappenteller heeft nauwelijks iets te doen gehad. De auto niets. En even verderop lag de stad van Nantes. Met al z'n vertier en pracht en praal helemaal links. Omdat wij het daar hebben laten liggen. 

Morgen gaan we hier weg, weer een stukje verder naar het Zuiden. We boekten een stekkie bij Bayonne. Dan overmorgen zullen we als het goed is Spanje inrijden.
 
*
Het landschap en de sfeer op het Franse platteland staan los van de wereld. Wat er verder in de wereld ook gebeurd, het is heel ergens anders. Hier bevind je je op een andere planeet. Hier heeft nog niemand van de verboden vrucht geproefd. Hier bestaat slechts de wijn en de zorgen voor een goed oogstjaar. Hier viert men elke dag het 'l'heure de manger' 
Ne  Vous inquiétez pas .
Maak je niet druk 


Geen opmerkingen: