Vandaag deed ik boodschappen in de supermarkt.
Ik sloeg in voor de hele week.
Bij de groente-afdeling viel me op dat steeds meer groenten apart verpakt worden.
Hygiene voorschriften zeker. Die komkommers in strak plastic. Je zou het er benauwd van krijgen!.
Wat kun je van de groenten zeggen?
Veel groenten hebben door de manier waarop ze geteeld worden hun authentieke smaak verloren.
Net als de Nederlandse tomaat. Die smaakt naar niets.
Dit wordt erkend, ook inmiddels door de telers zelf.
Mag ik aannemen. Want in de groenteschappen kom ik tot mijn verbazing het fenomeen tegen van de ‘smaak’producten.
Zo ook de smaaktomaat. De tomaat die smaak heeft, hij ligt naast de gewone tomaat in de schappen.
Wat zal ik kiezen?
Ik kan niet wachten op de smaakspruit en de smaaksla.
We moeten aannemen dat groenten waarvan in de benaming geen ‘smaak’ is toegevoegd, van inferieure kwaliteit zijn.
‘Heeft U ook een kropje sla? Of wacht….laten we gek doen, maar er maar een smaaksla van!
Wat? Twee keer zo duur?’
Geen opmerkingen:
Een reactie posten