dinsdag 3 juli 2012

Vakantie 2012 ( 1)


Op vakantie!
Naar Italië nog al liefs.
Een end rijden….

Het feit dat er in de hut op wielen muizenkeutels lagen was begrijpelijk. Gezien de omstandigheden waarin hun vakantieonderkomen was bewaard...( zie vakantie-voorpret) Het zou Gert hebben verbaasd als er géén ongedierte in zou hebben gezeten. Deze crvn vroeg er om. Het was  eigenlijk een prima dingetje voor  muizen! Gert en zijn familie zagen het ding slechts sec in zijn ware aard: een muizenverblijf.
Vrouw weigerde het nog even zo te zien, ze mopperde en boende. En Gert voelde een licht medelijden met de diertjes, die het nu in de schuur zonder hun eigen onderkomen moesten zien te stellen.
De eerste nachten van de vakantie zou vrouw klagen over de stank van muizenpies.

Enkele nieuwe handvaatjes en haakjes werden in het interieur vervangen. Alsof je een drol een mondje geeft dat ie weer kan eten.

‘Jongens,  de bedoeling is dat we morgen al lekker vroeg vertrekken. Dat we om half tien weg zijn!’
Ferme woorden.
Hopman Gert

Daarvoor, even na middernacht, hadden pa en ma nog het begin van een film gezien die  hun boeide, en waarvan ze na verloop van tijd ook het einde wilden zien.
Dus dan wordt het laat.
Maar wat maakt het uit!
Vakantie!

Tegen half twaalf uiteindelijk…
Vroem!
Dag heerlijk huis!
 Voorbereid op pad. Met  bandjes die zó lekker op spanning waren,  dat het wel leek  of ze wilden dansen van genot.

Onderweg was het kiezen, welke displayinformatie wilde Gert in het oogbereik?
Het benzineverbruik?
Nee
De temperatuur?
Nee, dat schoot niet op. Want de hemel werd onderweg grijzer, natter en kouder.
De stopwatch?
Kon je die stellen?  Nog 23 dagen, 18 uur, 6 minuten, en 10 seconden… dat ie dan aftelt?....nee, dat ging niet.
Dan toch maar de temperatuur.

En ze reden…Nederland, België, Duitsland, ’t ging best lekker eigenlijk…kindertjes zaten lekker achterin. De CD-speler sloeg niet zo heel erg vaak over….Zou het dan nu eindelijk gaan gebeuren? Zou dit dan gewoon een lekkere, heerlijke zonnige, luiervakantie gaan worden?
Dat slechte weer waaronder ze nu reden zouden ze wel achter zich laten.
Tuurlijk joh! Italië!!

De camping waar ze besloten stil te houden lag onder Mannheim.  Een doortrekkerscamping, die zijn naam waarmaakte. Het was een camping om door te trekken, want je moest dáár staan en zus staan, en niet zo.
Maar kom, voor 1 nachtje, wie maalt er om?

Bij aankomst op een camping was het openen van het crvndeurtje altijd een spannend moment. Hoe had het interieur zich gehouden onder de reis; de verkeersdrempels en de scherpe bochten?
Nieuwsgierig  tuurde de familie in het voormalig muizenvertrek.
En de aanblik viel helemaal niet tegen. De  elastieken die ze voor het vertrek voor de deurtjes hadden gespannen hadden hun werk goed gedaan!. Op de vloer slechts het kacheltje in drie delen.
 Mwa.

De nieuwsgierigheid had hem dit maal echter moeten zitten in het openen van de kastdeur.  Daarin lagen bij vertrek nog  op plankje 1 de kleren van vrouw, en op een ander de kleren van Gert zelf.
De plankjes echter, die  een legkast een legkast maken, die plankjes die zaten niet meer vast in de kast. Die lagen onderin, tussen een hoop kleding op de bodem. De latjes, de steuntjes voor de plankjes, hadden het begeven en waren losgetornd.
Goh! Nou ja!..dat valt te fixen.
Extra latjes, extra schroefjes voor onder de plankjes…Het zijn niet meteen de klusjes waarop je bij aankomst op een camping zit te wachten maar’t Kan niet altijd van een leien dakje gaan, toch? Dus kom op! Schroevendraaiertje, latje vast draaien.
En dat een latje opeens opgeslokt was door een andere  dimensie, Nja..dat kan gebeuren, bij Gert.
Gert had nog wel andere haakjes en schroefjes die als steun voor de plankjes zouden kunnen dienen.
Er begon wel een spanning rondom Gert te hangen die zijn vrouw goed aanvoelde, en er maar even voor koos niet te veel tegen de klusser te zeggen..  ( wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: