woensdag 5 januari 2011

update dode vogels

Vogels vallen dood uit de lucht. Weer zijn honderden dode vogels gevonden. Weer in Amerika. Nu in Louisiana. Niet ver van de Golf van Mexico…biologen staan voor een raadsel. Het is onduidelijk wat de oorzaak is, en of de sterfgevallen los van elkaar staan of niet….maar vuurwerk als mogelijke oorzaak valt bij deze nieuwe groep dode vogels uit te sluiten….

Nog geen dag later, vlak voor middernacht in Falköping, zo'n honderd kauwen vallen uit de lucht, biologen en andere wetenschappers staan voor een raadsel.

Ondertussen groeit er angst onder de mensen. Wat gebeurd er? Is dit een teken van het eind der tijden? Is dit geëxperimenteer van een overheid, of zijn hier buitenaardse zaken in het geding?

Raar is het wel...

update: Om onverklaarbare redenen heeft het Amerikaanse persbureau AP foto's van de dode vogels (Arkansas) teruggetrokken ( NRC)

update 2: De oorzaak van de dode kauwen is 'extern geweld': Bij alle bijna honderd Zweedse kauwen zijn interne bloedingen gevonden. Verder zijn ze niet gewond. Ook zijn er geen tekenen van ziekte of infectie.(RTL)

Davincini: Maar nu nog een verklaring van die interne bloedingen...

Geen opmerkingen: