maandag 23 september 2013

Henri de Toulouse-Lautrec



Uit Wikipedia:
Henri de Toulouse-Lautrec is de affiche-ontwerper, schilder en chroniqueur van zijn tijd, de "Belle Epoque". Hij is ook de decadente aristocraat, die er genoegen in schept de vunzigheid, politieke wanorde, hypocrisie en de eenzaamheid van zijn tijd uit te beelden. Hij schetst de verschoppelingen uit zijn maatschappij, in hun intiemste momenten. Hij is ook de kapotte mens, die zelf deel uitmaakt van de zwarte nacht van Parijs. De kunstenaar vooral, die kijkt en weergeeft, zonder te moraliseren, zonder pretentieus commentaar.

Onderzoek




In de Hogeschool Brabant wordt onderzocht dat volgens een onderzoek is gebleken dat uit  een ander onderzoek is vastgesteld dat volgens een eerder onderzoek naar voren is gekomen dat economen en kundigen totaal tegenovergestelde visies als de ware verkondigen, hoewel nader onderzoek heeft aangetoond dat de bedragen die naar wetenschappelijk onderzoek gaan broodnodig zijn om nieuw onderzoek te kunnen doen naar deskundigen in het algemeen, en  economen in het bijzonder over de practische waarde van hun studie.
Kundigen die diep in hun studie zitten verdwalen vaak in het bos waarvan ze de bomen niet meer ontwaren, en de logica van uitkomsten ligt dan ook dwars tegenover de algeheel verwachtte uitkomsten. Onderzoek moet vaststellen of dat beweegredenen tot stellingnames wellicht niet altijd objectief genomen worden. Uit onderzoek van de Universiteit in Maastricht is gebleken dat persoonlijk geldelijk gewin in een derde van de gevallen tot publiekelijk advies heeft geleid.
Deskundigen lijken vaak te strijden met logica. De uitdaging van wetenschappers lijkt er vaak in gelegen de logica te willen verslaan.
Ook vanuit Den Haag worden beslissingen genomen, die door deze wetenschappers worden ingefluisterd. Het resultaat is vaak dat er beslissingen worden genomen en uitgevoerd, waarvan de logica ver te zoeken is. Voorbeelden hiervan zijn het beleid rondom de Betuwelijn, de Fyra, de bezuinigingen, de aanschaf van de JSF.
Hoeveel miljoenen zit er in onderzoek, hoeveel vergaderingen, hoeveel zakenluchen met lobbyisten, hoeveel papierwerk, hoeveel mankracht, hoeveel tijd en hoeveel geld!.

Uit onderzoek is vastgesteld dat  ziektes met een mogelijk dodelijke afloop de kop opsteken wanneer andere ziekten succesvol worden bestreden. De universiteit van New Jersey heeft in het wetenschappelijk magazine een artikel  gepubliceert dat verder onderzoek naar de zieke kanten van de farmaceutische industrie en het ontwikkelen van nieuwe ziekten met elkaar in verband brengt. Verder is aangetoond in een grootschalig onderzoek onder ouderen dat de wetgeving in ons land rondom euthanasie aan te strakke banden ligt.  De overheid bemoedigd hiermee, volgens een onderzoek van het Radbout ziekenhuis, onnodig lijden. Volgens een onderzoek van de onafhankelijke mensenrechtenorganisaties maakt Nederland zich hiermee schuldig aan onoorbare praktijken.

Ik was  murw, maar wordt wakker, en ben boos

donderdag 19 september 2013

een leven in 5 minuten



Mooi gedaan! je kijkt naar iemand die bijna ongemerkt in korte tijd oud wordt.